De ce iubim Shanghai

Localizare si istoric:
Situat in Yangtze River Delta din estul Chinei, Shanghai se afla la gura de varsare a fluviului Yangtze, in partea de mijloc a coastei chineze. Shanghai este delimitat la vest de provinciile  Jiangsu si Zhejiang si la est de Marea Chinei de Est.
Shanghai este cel mai mare oras al tarii dupa numarul de locuitori, precum si cel mai mare oras din lume tot dupa numarul de locuitori (peste 23 de milioane). Este  una dintre cele patru provincii ale tarii. Shanghai la nivel mondial are influenta in comert, cultura, finante, mass-media, moda, tehnologie si transport. Acesta este un important centru financiar si cel mai aglomerat port container din lume.

In timpul dinastiei Song, Shanghai a fost modernizat transformandu-se dintr-un sat intr-un oras de piata in 1074, iar in 1172 un zid mare de apa fost construit pentru a stabiliza zona de coasta a oceanului. De la Dinastia Yuan in 1292 pana cand Shanghai a devenit oficial un oras in anul 1927, zona a fost desemnata doar ca o resedinta de judet administrat de prefectura Songjiang.
Doua evenimente importante au ajutat la dezvoltarea Shanghai, in dinastia Ming. Un zid de cetate a fost construit pentru prima data in 1554 pentru a proteja orasul de la raidurile piratilor japonezi.

In timpul domniei lui Wanli (1573-1620), Shanghai a primit un impuls important prin ridicarea unui Templul în 1602. Această onoare era  de obicei, rezervata pentru locurile cu statut de municipiu, cum ar fi un capitala prefecturii, nu acordat in mod normal un oras, asa cum a fost Shanghai. Aceasta reflecta, probabil, importanta Shanghaiului pe plan economic, spre deosebire de statutul sau politic scazut.
Orasului Shanghai i s-a permis in cele din urma sa initieze reforme economice in 1991, incepand dezvoltarea masiva care inca se vede astazi si nasterea Lujiazui din Pudong.
 
Atractii turistice si cultura:
In ultimii 20 de ani orasul Shanghai a devenit din nou un oras atractiv pentru turisti din toate colturile lumii. Lumea inca o data a avut ochii pe Shanghai, cand a gazduit Expozitia Mondiala din 2010, inregistrand cel mai mare numar de vizitatori din istoria evenimentului.
Shanghai este impartit in doua de raul Huangpu: zonai Puxi, la vest de rau, si Pudong, la est de rau. Puxi este zona veche (din secolul XIX) aici aflandu-se centrul orasului si Pudong (din anii 1980) cunoscut pentru cresterea lui rapida.
Shanghai are o colectie bogata de cladiri si structuri de diferite stiluri arhitecturale. Shanghai are unul dintre cel mai mare numar de cladiri construite in stilul Art Deco in timpul anilor 1920 si 1930.
Atractii turistice in Shanghai: Centrul traditional din Shangha, Muzeul Shanghai, Piata Poporului, Shanghai gazduieste unele din cele mai vechi si importante universitati din Republica Populara China. Shanghai va avea al doilea zgarie nori dupa Taipei - Shanghai World Financial Center cu 492m inaltime.

Unde mancam:
Bucataria din Shanghai pune accent pe prospetime si echilibru; este caracterizata de unii ca dulce si uleioasa, insa acorda o atentie deosebita preparatelor prin imbogatirea cu arome dulci – acrisoare.
Numele Shanghai inseamna "deasupra marii", dar in mod paradoxal, preferinta locala de peste tinde spre soiul de apa dulce, datorita locatiei orasului, la gura de varsare a raului cel mai lung din China. Fructele de mare, cu toate acestea, isi păstreaza o mare popularitate. Modul de preparare este adesea fiert (pestele), aburit (peste si crustacee) sau se amesteca-prajite (scoici). Feriti-va de orice fructe de mare care sunt prajite, deoarece aceste preparate se bazeaza mult mai puțin pe prospetime si sunt adesea mai vechi.
 
Unde ne cazam:
Cazarile din Shanghai pot fi rivalizate cu cateva orase din China atat pentru varietate, cat si pentru servicii de cazare. Posibilitatiile de cazare sunt de la apartamente pana la hoteluri de 5*.
Puxi are ambele hoteluri noi si vechi, cu stiluri arhitecturale de clasa si  farmec, unele dintre ele descrise in povesti atunci cand Shanghai era singurul loc din China cunoscut pentru o mare parte din restul lumii, in timp ce facilitatile moderne frecvent intalnite in Pudong rivalizeaza cu multe hoteluri din Asia si nu numai.
 
Informatii generale aeroporturi si zboruri din Romania:  
La 40 km de orasul Shanghai se afla Aeroportul International Pudong – prinicpalul aeroport  pe care aterizeaza zboruri din toate colturile lumii. Din Romania bilete de avion spre Shanghai putem sa oferim de la aproape toate companiile ( Lufthansa, Air France, British Airlines, Austrian, Alitalia, KLM etc) neexistand zboruri directe.
Un alt aeroport este Hongqiao – aeroport secundar, insa si pe acest aeroport avem zboruri din Romania cu diferite companii.
Bilete de avion spre destinatia Shanghai pot fi achizitonate de la oricare din agentiile Aerotravel.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!