De ce iubim Frankfurt

Frankfurt este al cincilea cel mai mare oras al germaniei, dupa Berlin, Hamburg, Munchen si Koln si totodata unul dintre cele mai vechi, fiind plin de istorie si cultura. De asemenea, orasul este considerat capitala economica a tarii, fiind impanzit cu zgaraie nori si cladiri moderne, care intra intr-un contrast puternic cu arhitectura constructiilor vechi.
Biserica Sf. Paul
Aceasta a fost infiintata in 1789 ca fiind protestanta, iar in 1833 a devenit evanghelica si de atunci a fost considerata un simbol al miscarii democratice germane. La un moment dat aceasta gazduia prima adunare nationala a tarii, iar astazi vizitatorii pot descoperi aici mai multe despre istoria Germaniei.

Piata Romemberg
Piata a fost inca din Evul Mediu unul dintre cele mai importante puncte ale orasului, aici avand loc festivaluri si evenimente importante, iar astazi este cunoscuta si pentru faptul ca gazduieste cladirea Primariei, inca din anul 1405. In ciuda faptului ca aceasta este veche de mai bine de 600 de ani, cladirea este folosita in continuare, insa Romemberg mai este cunoscuta si pentru faimoasa piata de Craciun organizata in luna decembrie a fiecarui an.

Cartierul Hochst
Acesta este unul dintre cele mai vechi si mai interesante cartiere din Frankfurt, fiind la un moment dat un oras micut cu palate si ziduri defensive, pentru ca mai apoi, in 1928 sa fie anexat orasului. Mentionat pentru prima data in anul 790, Hochst este cunoscut pentru piata organizata in fiecare zi de marti, inca din 1335, dar si pentru cladirile unice, printre care si una dintre cele mai vechi biserici ale Germaniei, Sf. Iustin.

Catedrala Frankfurt
Construita intre secolele XIV si XV pe locul unei mici capele, astazi catedrala Frankfurt reprezinta un adevarat simbol al orasului, unde vizitatorii pot admira altarele in stil gotic, dar si operele de arta expuse in cadrul sau. Turnul acesteia a fost cea mai inalta structura a Germaniei pentru mai mult de 500 de ani, iar curiosii pot urca cele 325 de trepte pana in varf.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!