De ce iubim Cairo

 
Localizare:
Cairo este capitala Egiptului si cel mai mare oras din lumea araba si din Africa. Situat in apropiere de Delta Nilului, a fost fondat in anul 969 AD.  Poreclit "orasul celor o mie de minarete" pentru preponderenta sa de arhitectura islamica, Cairo a fost mult timp un centru al vietii politice si culturale din regiune.

Istoric:
Cairo a fost intemeiat in jurul anului 960 I.Hr. pe locul orasului Fustat. De la sfarsitul secolului IX pana astazi, o serie de conducatori arabi si-au pus amprenta asupra orasului: Ibn Tulun a construit orasul regal el-Qatai, Fatimidii au construit orasul-cetate el-Qahira, de unde vine si numele orasului Cairo. In secolul XIII, Mamelucii, o casta a soldatilor-sclavi turci, au venit la putere. Nasterea orasului modern a avut loc in 1863, cand conducatorul Ismail a extins orasul pe malurile Nilului, in stilul marelor orase europene.
 

Cai de acces:
Aeroportul international Cairo (IATA: CAI) este tranzitat de 16 milioane de pasageri pe an. Exista un shuttle bus gratuit intre cele 2 terminale si statia de bus la 30 min, 24/24. Un taxi pana in centru costa aprox 20 euro, trebuie insistat sa mearga pe ceas altfel pot exista diferente substantiale de tarif.

Practic exista, din si catre Cairo, variante de autobuz din toata tara. Cele 2 statii principale sunt Midan Ramsis si Cairo Gateway. Gara principala din Cairo este Ramses unde se afla si statia de metrou Martys. Exista legaturi feroviare cu toate localitatiile mari din tara.

Atractii turistice:
Muzeul De Antichitati - construit intre 1900-1902, sub indrumarea arhitectului francez Marcel Dourgnon si situat in Piata Tahrir, veti putea vedea peste 120.000 de exponate, inclusiv comorile mormantului lui Tutankamon, comorile gasite la Dahshur, dar printre cele mai interesante exponate sunt mumiile faraonilor.
Piramida lui Keops - este una din cele 7 Minuni ale Lumii Antice si face parte din ansamblul celor 3 mari Piramide de la Giza (Gizeh), alaturi de Piramida lui Mikerinos si de Piramida lui Kefren.
Moscheea Ibn Tulun - construita in perioada 876-879, este a treia moschee din lume ca marime si, totodata, cea mai veche moschee din Egipt, care pastreaza forma originala.

Cultura:
Dans Sufi – reprezentatii gratuite in fiecare sambata, luni si miercuri la 8:30 seara la mausoleul Al-Ghori;
The Culture Wheel – concerte aproape in fiecare seara;
The Garden Theatre – din parcul Al – Azhar ofera diverse showuri muzicale.

Unde mancam:
Abou El Sid – restaurant cu specific local indragit atit de turisti cit si de localnici. Omar Sharif a savurat de citeva ori atmosfera localului. Este obligatorie rezervare din timp.
Dar El Amar – restaurant libanez plutito care iti face dificila alegerea meniului ( nu-ti vine sa-ti iei ochii de la privelistea oferita de Nil ). Este un restaurant plutitor cu preturi rezonabile si fara un cod de imbracaminte deosebit.
Abou Shakra – din 1947 aici poti servi o shaworma delicioasa. Faptul ca localnicii frecventeaza acest local este o dovada a calitatii produselor servite. Nu se serveste alcool.

Unde ne cazam:
Hotel Luna – hotel modest dar curat care ofera in functie de orientare catre strada Sharia camera linistite sau nu.
Rooms in Cairo – apartamente intermediate de un cuplu irlandez, foarte confortabile. Pozitionare foarte buna cat si o bucatarie utilata complet.

Preturile specifice localitatii:
- bilet vizitare complet piramide aprox 90 EL/pers;
- o masa pt 2 persoane la fast food fara pretentii 50 EL;
- 1,5 apa potabila 2,5 LE;
- 1 bere Stella 8 LE.

 Bucurestiul este bine conectat de Cairo cu ajutorul mai multor companii aeriene: Tarom, Turkish, Air France. Toate zborurile sunt cu escala.
 

Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!