De ce iubim Catania

Cel mai tanar oras al Siciliei, Catania aduce la un loc baruri cool, energie molipsitoare, restaurante de vis si un spirit liber care parca intra in contrast cu aerul aristocrat al altor orase din regiune, precum Palermo. Se gasesc o multime de cladiri incluse in patrimoniul Unesco, cu turnuri inalte ce domina micile piete, fiind disponibile o multime de muzee si monumente care sa aminteasca de istoria bogata de peste 2.700 de ani a orasului.
Muzeul Civic
Gazduit intr-o sectiune a castelului Ursino, acest muzeu are expuse colectii intregi de obiecte descoperite in zona, multe dintre acestea fiind sculpturi elene si romane, printre cele mai cunoscute fiind bustul unui imparat roman sau o sculptura ce il ilustreaza pe zeul grec Odiseu. La toate acestea se adauga si opere din portelan, fragmente de mozaicuri si inscriptii, dar si o colectie rara de arme si sculpturi din Evul Mediu pana in secolul al XVIII-lea. Pentru iubitorii de arta exista un etaj intreg dedicat picturilor din perioada secolelor XV–XVIII, ale unor artisti consacrati, printre care Pietro Novelli, Mattia Preti sau Fra Angelico.

Manastirea Benedictina
Constructia uneia dintre cele mai mari manastiri benedictine din Europa a inceput in anii 1500, iar de-a lungul timpului au fost incorporate noi elemente ale unor perioade diferite. Inclusa in patrimoniul Unesco, manastirea dispune de pivnite pictate in secolul al XVIII-lea de Vacarini, alaturi de decoratii impresionante in zona ferestrelor, precum si doua curti interioare bine ingrijite.

Biserica Sf. Nicolae
Pe locul acropolei grecesti, calugarii benedictini au inceput constructia bisericii Sf. Nicolae in 1702, insa acest proces a continuat pana la sfarsitul secolului, fara a se ajunge la final. Din acest motiv fatada are un aspect ciudat, iar coloanele par ca se termina brusc, insa domul a fost frumos decorat, iar intre anii 1755 si 1767 a fost construita si orga facuta faimoasa de catre Goethe.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!