De ce iubim Dortmund

Dortmund reprezinta unul dintre cele mai dinamice orase germane din secolul XXI, fiind un important centru pentru industria tehnologica a tarii. Fostul „oras de otel” s-a transformat intr-unul modern si cultural, fiind bine cunoscut pentru shopping-ul de calitate, bere si fotbal, insa are si multe altele de aratat, de la parcurile verzi spatioase, la numeroase monumente interesante si cladiri atragatoare, iar centrul vechi le aduce mai aproape pe cele mai importante.
Biserica Sf. Reinold
Aceasta reprezinta cea mai veche biserica din Dortmund, fiind ridicata intre anii 1250 si 1270, in stil gotic si este amplasata in centrul vechi, alaturi de drumul istoric de la Koln la Bremen, important pentru economia germana in urma cu cateva secole.

Piata veche
Piata reprezinta o zona pietonala care se remarca printr-o istorie ce dateaza inca din secolul al XII-lea, cand se adunau aici micii comercianti ai vremii, iar pana in prezent a ramas o zona foarte populara pentru cumparaturi. De asemenea, aici sunt gazduite numeroase galerii de arta, cafenele, restaurante si magazine, iar printre atractiile istorice se numara o fantana din 1901, actuala, dar si vechea cladire a primariei, notabila pentru fatada neorenascentista si care dateaza din 1899.

Cladirea Autoritatilor Portuare
Aceasta este bine cunoscuta si populara in randul turistilor datorita faptului ca este un loc ideal pentru a face fotografii, insa aici pot fi aflate mai multe despre istoria bogata a orasului, insa se regaseste si un model la scara larga a portului. Harti si modele ale navelor, alaturi de numeroase specii de animale, vizitatorii cu siguranta nu vor fi dezamagiti cand vor descoperi toate secretele acestei lumi.

Shopping in Dortmund
Cei care doresc sa se bucure de cele mai bune magazine din Dortmund, atunci trebuie sa se orienteze catre bulevardul Kampstrade sau strada Kleppingstrade unde sunt gazduite cele mai faimoase branduri ale lumii, dar si alte boutique-uri cu preturi pentru toate buzunarele.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!