De ce iubim Sofia

Sofia reprezinta unul dintre cele mai bine pastrate secrete ale Europei, fiind un oras cu o istorie bogata care poate promite foarte multe. De-a lungul existentei de 1.300 de ani Sofia a gazduit numeroase popoare, de la traci, la macedoneni, romani, bizantini, otomani, evrei, musulmani, greci sau slavi, fiind un loc grozav din estul continentului. Capitala Bulgariei aduce un mix de religii, limbi vorbite, traditii, arhitectura si experiente culinare, bucurandu-se de o pozitie geografica privilegiata, fiind situata chiar in inima peninsulei Balcanice, la granita dintre Europa si Asia, aspect reflectat in cultura bogata a vietii de zi cu zi a bulgarilor.
Baile minerale centrale
Un adevarat simbol din centrul Sofiei, aceste bai sunt recunoscute pentru mozaicurile din ceramica de pe fatade si au fost ridicate in 1908 in stil neobizantin. Cladirea gazduieste o piscina imensa, alaturi de alte cateva mai mici, dedicate barbatilor si femeilor, iar arhitectul a fost Petko Momchilov, unul dintre cei mai faimosi bulgari ai vremii.

Biserica Boyana
Inclusa in patrimoniul Unesco, acest complex ortodox este alcatuita din 3 cladiri. Astfel, biserica estica a fost ridicata in secolul al X-lea, fiind extinsa 300 de ani mai tarziu, in timp ce a doua biserica gazduieste niste fresce pictate in 1259, reprezentand una dintre cele mai importante colectii de picturi medievale din Bulgaria. Ansamblul este completat de catre cea de-a treia biserica, ridicata la inceputul secolului al XIX-lea.

Palatul Regal
Cladirea a servit initial drept resedinta printului bulgar, mai apoi regelui si reprezinta unul dintre primele simboluri ale Sofiei. In 1816 cladirea a fost incendiata si abandonata pana in 1873 cand a fost reconstruita si a avut mai multe functii de-a lungul timpului, fiind inclusiv spital. Dupa ce Sofia a fost proclamata capitala Bulgariei, aceasta a devenit resedinta familiei regale, iar astazi gazduieste Galeria Nationala de Arta si Muzeul Etnografic.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!