De ce iubim Aberdeen

Aberdeen mai este cunoscut si sub denumirea de „Floarea Scotiei” datorita numarului mare de parcuri si gradini, orasul fiind localizat intr-un loc pitoresc in Marea Nordului, intre raurile Dee si Don. Capitala regiunii Grampian, Aberdeen reprezinta si cel mai important port al Scotiei inca de la sfarsitul anilor ’60 cand petrolul a fost descoperit in marea Nordului, dezvoltandu-se treptat si devenind unul dintre cele mai importante centra industriale ale Europei. Aeroportul Aberdeen reprezinta poarta pentru turistii care isi doresc sa descopere plajele, terenurile de golf, spectacolele de teatru sau concertele sustinute in oras.
Catedrala St. Machar
Aceasta catedrala a fost ridicata pe locul unei foste capele celtice despre care se crede ca a fost construita in 581 i.H. Cladirea actuala a fost deschisa in 1136, insa picturile acesteia dateaza din secolul al 14-lea, urmand ca doua secole mai tarziu sa fie adaugate si cateva detalii precum tavanul pictat alaturi de spirale si coloane.

Universitatea King’s College
Fondata la sfarsitul secolului al XV-lea in 1494 in centrul vechi din Aberdeen, universitatea orasului a fost binecuvantata de regele James al IV-lea, iar unul dintre elementele simbolice ale acesteia este reprezentat de turnul inalt, adaugat in 1633, alaturi de domul din piatra, singura astfel de structura care se mai regaseste in Scotia. In secolul al XVI-lea s-a adaugat si un tavan din lemn, acesta fiind pastrat in cele mai bune conditii de-a lungul anilor, infatisand portetele monarhilor Stuart.

Galeria de Arta Aberdeen
Construita in 1884, galeria de arta gazduieste o colectie foarte bogata de picturi din secolele XVII – XX. Printre cele mai faimoase capodopere se numara portretele realizate de Raeburn, dar si de William Turner, William Daniell sau David Hockney. Din galerie nu lipsesc nici impresionisti precum Monet, Sisley, Bonnard, Pissaro sau Renoir, in timp ce printre artistii scotieni pot fi amintiti Thomas Faed, John Philip sau Charles Rennie MacKintosh alaturi de alti reprezentati ai scolii din Glasgow.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!