De ce iubim Ankara

Una dintre cele mai populare destinatii in randul romanilor, Turcia se remarca printr-o multime de atractii care variaza de la frumusetile naturale, la obiectivele turistice, muzeele, monumente, moschei sau viata foarte activa.
Simbolul
Capitala Ankara marcheaza si unul dintre orasele vizitate adesea, laudandu-se cu atractii pentru toate gusturile, un adevarat simbol al orasului fiind Mausoleul lui Ataturk, ridicat in onoarea fondatorului. Considerat parintele Turciei Moderne, Ataturk a fost cel care a mutat aici capitala, iar mormantul sau este vizitat anual de cateva milioane de turisti. Bilete de avion catre Ankara se gasesc cu plecare din Bucuresti, destinatia fiind la Aeroportul International Esenboga, localizat undeva in apropierea capitalei turcesti, loc de unde se poate ajunge cu usurinta direct in inima orasului datorita infrastructurii bine puse la punct.
Citadela
Un loc foarte interesant pentru cei care isi doresc sa admire imprejurimile din Ankara de la inaltime este Citadela, care se deosebeste si prin drumurile inguste din apropiere ticsite cu numeroase magazine si restaurante, fiind o zona ce merita explorata, inchisa intre niste pereti impunatori.
Muzeul Civilizatiilor
Localizat in apropierea Citadelei, pasionatii de istorie nu au cum sa rateze acest muzeu, intrucat aici pot fi admirate colectii intregi de arme antice, diferite ustensile, sculpturi in piatra, vase de ceramica, toate acestea fiind bine organizate pe categorii. De asemenea, Ankara este un oras bine cunoscut pentru istoria sa bogata, astfel ca unele elemente de aici au chiar o vechime de aproximativ 7.000 de ani.
Moscheea Kocatepe si Centrul Vechi
Aceasta cladire impresionanta captureaza stilul si maretia capitalei Turciei, fiind cel mai mare si mai important centru de pelerinaj din Ankara. Mai mult, in vecinatatea acesteia se gaseste si centrul vechi ce este marcat prin stradute foarte inguste, infrumusetate prin patra cubica si care duc catre case traditionale otomane, ziduri impunatoare, numeroase magazine ale comerciantilor locali unde se gasesc de toate: de la bijuterii, la articole de imbracaminte, covoare sau diferite tipuri de mancare.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!