Bilete de avion Baku

Cele mai populare rute catre Baku

Cele mai populare rute din Baku

De ce iubim Baku

Pe malurile marii Caspice se afla un orasel micut, dar plin de viata si cu o populatie de 2 milioane de locuitori, numit Baku, care reprezinta capitala Azerbaidjan-ului. Cu o istorie foarte bogata, de-a lungul timpului Baku a gazduit mai multe popoare, fiecare dintre acestea ajutand la creearea unui oras exotic si fascinant. De asemenea, Azerbaidjan mai este cunoscut si sub numele de „Taramul focului” datorita depozitelor de petrol care au ajutat din punct de vedere financiar la dezvoltarea intregii tari. In trecut Baku era un punct important de pe „drumul de matase” dintre Europa si China, iar astazi reprezinta o adevarata bijuterie ce ofera hoteluri grozave, arhitectura superba, restaurante incredibile, distractie, istorie, natura si multe altele.
Chiar daca nu exista zbor direct din Romania catre Aeroportul International Heydar Aliyev, cei care isi doresc sa viziteze acest oras, se pot orienta catre un zbor din Bucuresti cu escala in Turcia care nu dureaza mai mult de 5 ore.
Palatul Shirvanshah
Inclus in patrimoniul Unesco, acest palat reprezinta un adevarat simbol din Baku si poate cel mai important monument al arhitecturii specifice tarii, fiind construit in secolul al XV-lea si amplasat in centrul vechi.

Muzeul Covoarelor
Aceasta institutie unica gazduieste una dintre cele mai mari colectii de covoare din lume. Pe langa modelele cele mai vechi, muzeul expune si opere de arta moderne ale mestesugarilor locali, astfel ca merita vizitat de catre toti turistii pasionati de arta si istorie.

Moscheea Bibi Heybat
Moscheea reprezinta una dintre cele mai semnificative monumente ale arhitecturii islamice, aducand un aport important la cultura si istoria din Azerbaidjan. Aceasta a fost construita in anii ’90 si este o replica a celei cu acelasi nume ridicata in secolul al XIII-lea de catre Shirvanshah Farrukhzad al II-lea, care insa a fost distrusa complet de catre bolsevici in 1936.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!