De ce iubim Bari

Bari este un oras plin de istorie dar care se lauda cu multi tineri veniti aici sa studieze, astfel ca aerul urban este asigurat de viata de noapte bogata si numeroasele activitati propuse. Chiar daca Italia are foarte multe orase care merita vizitate, nici Bari nu face exceptie, iar turistii romani care isi doresc sa descopere universitatea uriasa, casa operei recent renovata sau cladirea primariei, pot ajunge ajunge aici prin zboruri directe catre Aeroportul Bari Karol Wojtyla. De asemenea, Bari este al doilea cel mai mare oras din sudul Italiei, portul fiind legat de Grecia, Albania sau Croatia.
Centrul Vechi
Reteaua intortocheata de stradute inguste si alei fac ca centrul vechi din Bari sa fie foarte atragator, aici fiind regasite multe dintre cladirile istorice si biserici ale orasului, zona fiind un frumos exemplu al arhitecturii medievale.
Biserica Sf. Nicolae
Despre aceasta catedrala se spune ca este locul de veci al Sfantului Nicolae, fiind construita in decurs de 100 de ani intre 1087 si 1197 dupa ce au fost aduse aici ramasitele sfantului din Myra (Turcia de astazi), iar cladirea splendida este dominata de tavanul impunator din lemn. Pe 6 decembrie se celebreaza Sf. Nicolae, astfel ca biserica prinde viata prin festivalul religios, adunandu-se aici mii pelerini din toata lumea.
Alberobello
Trulli reprezinta un exemplu impresionant al unei tehnici antice de construire care provine inca din vremurile preistorice. Aceste constructii conice sunt ridicate fara mortar si dispun de un acoperis in forma de dom, iar satul Alberobello este localizat la iesirea din Bari, fiind o atractie importanta pentru cei pasionati de istorie. Chiar daca multe dintre aceste case nu mai sunt locuite de cativa ani, cladirile albe ciudate fac ca o excursie pana la Alberobello sa merite. Mai mult, acestea au fost incluse in patrimoniul Unesco inca de la sfarsitul anilor ’90.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!