De ce iubim Belgrad

Serbia este una dintre pietrele pretioase neslefuite ale Europei, fiind reprezentat de capitala Belgrad, iar principala poarta de acces fiind Aeroportul Nikola Tesla. Aceasta metropola plina de sarm a fost ridicata in locul in care raul Sava se intalneste cu Dunarea si unde cultura veche face cunostinta cu modernul. Spiritul puternic al Belgradrului este impresionant, turistii avand la dispozitie suficiente activitati si cu toate ca vorbim despre o comunitate destul de restransa, se gaseste un mosaic de culturi diferite si stiluri, intr-o atmosfera exotica.
Templul Sf. Sava
Aceasta biserica este dedicata sfantului cu acelasi nume, fondatorului bisericii ortodoxe in Serbia. Catedrala reprezinta una dintre cele mai mari astfel de cladiri ortodoxe din lume si se remarca printr-un trecut tumultuos. Cerul Belgradului este dominat datorita amplasarii bisericii care reprezinta, probabil una dintre cele constructiile simbolice ale orasului.

Fortareata Kalemegdan
Cunoscuta si sub numele de Fortareata Belgradului, aceasta a fost construita inca de pe vremea romanilor, fiind martor la peste 100 de batalii importante. Astazi este gazduit aici un parc, fortareata fiind amplasata in centrul vechi, alaturi de multe alei si zone pietonale, care marcheaza un loc de intalnire comun si in randul localnicilor

Piata Nikola Pasic
Amplasata intre bulevardul Revolutiei si strada Pijade, aceasta piata este cea mai noua din Belgrad, fiind construita in 1953, in acelasi moment cu fantana imensa pe care o gazduieste. Zona este numita dupa Nikola Pasic, fost primar al Belgradului si prim ministru al Serbiei si al Yugoslaviei, piata fiind inconjurata de Casa Sindicatelor si Parlamentul National. In apropiere se afla multe alte puncte de interes, precum parcul Pionirski, fosta gradina regala, dar si vechiul si noul palat regal.

Subteranul
Sub oras se regasesc peste 100 de pesteri, pasaje istorice si tuneluri, zona evidentiind cele mai ascunse secrete ale Belgradului, iar istoria bogata este bine ilustrata prin bunkere, carcere si ramasite a numeroase cladiri.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!