De ce iubim Cracovia

Cracovia este al doilea cel mai mare si cel mai vechi oras al Poloniei, numele provenind la Cracus, cel despre care se spune ca a ridicat intregul oras. In schimb, Cracovia se poate lauda cu mai mult decat cateva legende, fiind inclus in patrimoniul Unesco inca din 1978 datorita celor 6.000 de situri istorice si aproape 2 milioane de opere de arta gazduite. De asemenea, acesta este si singurul oras european care a scapat fara nici un prejudiciu in urma celui de al doilea Razboi Mondial, oferind o multime de atractii, aici fiind organizate si numeroase festivaluri si evenimente importante.
Piata evreiasca
Probabil ca aceasta este cea mai importanta piata evreiasca din lume, unde incepand cu secolul al XIV-lea si pana la Holocaust, cartierul gazduia o comunitate foarte bogata de evrei, insa care a fost rasa de pe fata pamantului pana la finele razboiului. In schimb, a ramas in picioare cea mai veche sinagoga, ce dateaza din 1638 si care adaposteste o colectie de obiecte care evidentiaza viata evreilor polonezi de-a lungul anilor. Aceasta piata este astazi foarte populara in randul studentilor, gasindu-se cateva muzee, restaurante, magazine si terase.

Piata Centrala
Piata centrala reprezinta inima centrului vechi din Cracovia si reprezinta cea mai mare astfel de piata din Europa, fiind cel mai probabil si una dintre cele mai frumoase, datorita atractiilor gazduite. Muzee, galerii de arta, monumente, biserici sau cladirea Primariei construita in stil gotic si care dateaza din secolul al XIII-lea, toate acestea sunt acompaniate de locuri in care tinerii isi pot petrece timpul.

Biserica Sf. Maria
Cu o vechime de aproape 700 de ani, aceasta biserica se regaseste in centrul vechi, fiind un adevarat simbol al Cracoviei si faimoasa pentru altarul din lemn, dar si pentru statuietele gazduite, opere ale sculptorului german Veit Stoss sau pentru vederile panoramice asupra orasului asigurate de catre cele doua turnuri.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!