De ce iubim Glasgow

Cel mai mare oras al Scotiei, Glasgow este cunoscut pentru cultura si evenimentele organizate aici, dar si pentru ospitalitatea locuitorilor. Magazine, hoteluri, restaurante, muzee, galerii de arta, orasul se remarca prin arhitectura cladirilor, de la fatadele italiene ale palatelor, stilul art nouveau, arhitectura clasica greceasca cu motive romane sau stilul spaniol renascentist, toate sunt combinate si observate de-a lungul orasului. Vizitatorii se mai pot bucura de peste 90 de parcuri, viata de noapte intensa, peisaje si shopping de calitate, astfel ca Glasgow le are pe toate.
Catedrala Glasgow
Catedrala reprezinta una dintre primele structuri ale orasului, fiind un simbol al dezvoltarii sale si a fost dedicata sfantului Kentigern. Ridicata initial in anii 1100, catedrala Glasgow a fost largita substantial un secol mai tarziu si a ramas intacta chiar si in urma reformei protestante din 1560, pentru ca astazi sa reprezinte una dintre cele mai complete biserici medievale ale Scotiei.

Gradina Botanica
Amplasata in partea vestica a orasului, gradina botanica este una dintre cele mai vechi ale tarii si se remarca printr-o casa din sticla magnifica ce adaposteste cateva mii de specii de plante provenite din toate colturile lumii.

Cladirea Mackintosh
Aceasta a fost infiintata in special pentru a expune operele faimosului arhitect scotian Charles Rennie Mackintosh, iar aceasta reprezinta un obiectiv ce trebuie marcat pe itinerariile tuturor iubitorilor de arta care ajung in Glasgow.

Camerele de ceai Willow
Curiosii sunt intampinati aici de eleganta si splendoare, intr-o locatie creata sub indrumarea arhitectului Mackintosh in 1904, unde acestia au ocazia de a pasi intr-un spatiu fantastic si experimenta frumusetea art deco in timp ce savureaza un ceai. Bauturile sunt acompaniate de sandwich-uri gustoase si de cele mai dulci prajituri, reprezentand o modalitate ideala de relaxare, atat pentru turisti, cat si pentru localnici, departe de aglomeratia magazinelor si a strazilor principale.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!