De ce iubim Kiev

Localizare:
Orasul Kiev este cel mai mare oras din Ucraina si de asemena capitala acestei tari. Este localizat de-a lungul raului Nipru.

Istoric:
Orasul Kiev a devenit din secolul al X-lea un important centru de putere pentru printii varangieni care detineau dominatia in regiune. Mai tarziu Kiev a devenit capitala. In secolul urmator, printul Yaroslav cel intelept, nu numai ca a luptat cu numeroase invazii, dar a construit si cele mai frumoase biserici si manastiri din oras. Ca si in alta parte a Europei de Est mongolii au provocat distrugeri prin raidurile lor din secolul al 13-lea. Orasul Kiev a devenit parte a Marelui Ducat al Lituaniei in anul 1362 si a ramas la fel pana la inceputul secolului al 15-lea cand i-a fost acordata autoguvernarea, insa la inceputul secolului al 15-lea a fost distrus din nou de o invazie mongola.

Dupa uniunea de la Dublin din 1569 a avut loc un aflux mare de polonezi si evrei, acest lucru determinand raiduri ucrainiene asupra nobilimii poloneze si alungarea acesteia din oras. Orasul Kiev a intrat sub jurisdictia Rusiei in anul 1954. Stapanirea ruseasca din secolele 18 si 19 a facut din orasul Kiev unul din cele mai prospere din Europa. Dupa revolutia din 1917 Ucraina s-a bucurat de independenta scurta iar dupa Victoria bolsevica din 1921 a fost alaturata Uniunii Sovietice. Independenta vine in 1991 odata cu destramarea Uniunii sovietice. Azi Kiev-ul este un centru industrial, cultural si educational important.

Atractii turistice si culturale:
Locul unde poate incepe orice explorare a orasului Kiev este  strada Kreschatyk, care este inchisa in timpul wekendurilor. Obiective turistice importante din Kiev ar fi: Piata Bessarabsky, Piata Independentei, Catedrala Sophia, Catedrala Sfantul Andrei.
Fata de multe orase, Kiev-ul ofera posibilitatea de a admira si frumusetea naturii. Insule ca si Trukhanov si Hydropark prezinta posibilitati de petrecere a timpului liber de la plimbari printre arbori si flori pana la plimbari pe plaje nisipoase.

Unde mancam:
Nu exista foarte multe preparate ucrainiene specifice, insa orasul Kiev se poate lauda cu faimosul “Pui de Kiev” alaturi de altele precum borsul, solyanka and varenyky. Restaurantele din Kiev servesc o mare varietate de mancare de la shashlyks pana la sashimi.
Restaurantele din Kiev sunt clasificate in trei categorii de preturi: peste 700UAH, intre1500 UAH-700UAH, sub 150 UAH.
Printre cele mai renumite restaurante din Kiev ar fi urmatoarele: Pervak, Shynok, Tsarkoe Selo.

Unde ne cazam:
Nu exista o foarte mare varietate de hoteluri de lux in Kiev, insa exista multe hoteluri de 4 si de 5 stele, destinate atat turistilor, cat si oamenilor de afaceri. In ultimii ani au aparut o multime de hosteluri si pensiuni in centrul orasului care sunt destinate turistilor cu un buget mai redus. Hoteluri recomandate ar fi: Bakkara Art , Dnipro, President Kievskiy, Lybid.

Informatii generale aeroporturi si zboruri din Romania:
Cel mai important aeroport este Boryspil si este localizat la 40 de minute de centrul orasului Kiev, iar celalalt este Zhulyany, acesta din urma se afla la 20 de minute de central orasului.
Din Romania sunt zboruri catre Kiev in fiecare zi, cu exceptia zilei de marti. Zborurile directe sunt operate de compania Aerosvit.
Alte companii aeriene care mai au zboruri catre Kiev  ar fi: Austrian Airlines, Lufthansa, Air Moldova.
Bilete de avion se pot achizitiona prin intermediul agentiilor Aerotravel sau direct de pe site-ul agentiei.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!