De ce iubim Lyon

Localizare
Orasul Lyon este capitala departamentului Rhone si a regiunii Rhone Alpes din sud- estul Frantei. Lyon este un important centru de afaceri, cu o varietate de mijloace de transport , acest lucru facand  accesibila vizitarea si a altor  destinatii turistice.

Istoric
Vestigii ale orasului roman original (Lugdunum, care inseamna  orasul luminii) se gasesc  si astazi la Fourviere Hill. Arhitectura din Lyon poate fi admirata in fiecare seara, cand mai mult de 100 de locuri sunt luminate pentru a se vedea  splendoarea arhitecturii. In vechiul Lyon se gasec cele mai multe urme ale arhitecturii renascentiste din Franta, la sfarsitul secolului al XV-lea orasul Lyon devenind un important centru comercial renumit pentru industria matasii si pentru targurile sale.
Zona Croiz Rousse este cartierul  din Lyon in care au lucrat tesatorii de matase. In centrul Pietei Croix Rousse se gaseste statuia lui Josph Marie Jacquard, cel care a infiintat un nou tip de razboi pentru tesut matasea, la inceputul secolului al XIX-lea.

Atractii turistice si cultura
Lyon este considerat al doilea mare oras din Franta, dupa Paris, cu o populatie de peste 1.6 milioane locuitori. Chiar daca Lyon este un oras mare, central, istoric, se intinde pe o suprafata mica, fiind insa  memorabil.
Orasul Lyon are o multime de atractii turistice si culturale si este locul perfect pentru organizarea de excursii. Principalele atractii turistice ale orasului Lyon ar fi: Catedrala St Jean, Institut Lumiere, Aquarium du Grand Lyon, Atelier de Soierie, Ampithetre Galo Romain.

Unde mancam?
In Lyon se gasesc foarte multe restaurante, unele dintre acestea putand fi considerate cele mai frumoase din Franta. Unul dintre cele mai renumite restaurante din Lyon, dar si unul dintre cele mai scumpe este Paul Bocuse’s L’Auberge du Pont de Collonges. Daca aveti un buget mai redus, puteti sa incercati una din specialitatile Lyonului, quenelles, care se gasesc in bistrourile traditionale. Resturantele pot fi considerate scumpe (cele peste 60EUR), de mijloc (intre 15 si 60 EUR) si ieftine (15 eur). Preturile acestea sunt pentru o persoana, pentru un meniu cu 3 feluri de mancare, bauturi, impozite si taxe incluse. Alte restaurante renumitedin Lyon ar fi: Brasserie George, Le Bouchon de L’Opera, Chez Mounier.

Unde ne cazam
Datorita faptului ca orasul Lyon este al doilea oras ca marime din Franta, aici gasim o mare varietate de oferte de cazare incepand de la hoteluri mai ieftine, ferme rustice situate la marginea orasului, pana la hoteluri luxoase, care se pot gasi in cele mai frumoase cladiri din Lyon sau in vile renascentiste, dar unde si preturile sunt mai ridicate. Ca si recomandari: Globe et Cecil Hotel, Cour de Loges, Radisson Blu Hotel, Hotel des Artistes.
Hotelurile din Lyon sunt clasificate in trei categorii: de lux(peste 160EUR),  de mijloc(intre 80 si 160 de eur) si ieftine (sub 80 Eur).
Aceste preturi sunt pentru o camera dubla pe noapte cu mic dejun inclus.

Informatii generale aeroporturi si zboruri din Romania
Aeroportul din Lyon se numeste Saint Exupery si este localizat la 24 de kilometri distanta fata de zona centrala a orasului. Din Romania, compania Tarom are curse directe de trei ori pe saptamana inspre Lyon , bilete de avion putandu-se achizitiona din agentiile Aerotravel sau direct de pe site.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!