De ce iubim Zagreb

O adevarata comoara europeana, Zagreb reprezinta capitala si cel mai mare oras al Croatiei, fiind localizat intr-o zona importanta, la intalnirea Europei Centrale, Mediteranei si Balcanilor. Totul a inceput cu un sat modest numit Andautonia in urma cu 2.000 de ani, iar astazi este un oras aflat intr-o dezvoltare continua, fiind un important centru politic, economic si cultural pentru tara, intrucat multe dintre tehnologiile din cadrul chimiei, domeniului farmaceutic, textil sau alimentar suntdisponibile in capitala. Atmosfera unui oras mic a fost stearsa inca din urma cu cateva decenii, iar astazi vizitatorii sunt intampinati de un loc grozav unde au multe de vazut, de la numeroasele muzee care reflecta istoria, arta sau cultura croatilor, pana la arhitectura cladirilor, magazine, restaurante si centre de cumparaturi.
Piata Ban Jelacic
Aceasta piata este amplasata intr-o zona pietonala si exista din secolul al XVII-lea, pastrand atmosfera de la acea vreme prin cladirile ce intruchipeaza mai multe stiluri arhitecturale, iar inima pietei este reprezentata de o statuie care il infatiseaza pe Josip Jelacic calare pe un cal, opera a scultporului austriac Anton Dominik Fernkorn. Josip Jelacic este un personaj important in istoria Croatiei, fiind un erou care a a invins ungurii in 1848, iar 20 de ani mai tarziu a fost ridicata statuia in cinstea sa. In schimb, aceasta a fost inlaturata in 1947 dupa formarea Yugoslaviei, pentru a fi montana inapoi abia in 1990.

Piata Dolac
Inca din 1850, piata Dolac era locul in care se adunau fermierii din Zagreb, in apropiere de catedrala orasului, iar astazi inca joaca un rol important pentru locuitori, in ciuda faptului ca exista inca alte 20 de piete. De asemenea, in apropiere se gasesc multe dintre cele mai cunoscute structuri si institutii ale Croatiei, de la turnul Lotrscak, cladirea guvernului croat, biserica Sf. Marc, muzeul de Arta Moderna sau poarta din piatra.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!