De ce iubim Zaragoza

Doar imaginea impresionanta a Basilica de Nuestra Senora de Pilar reflectata in apele raului Ebro in zori reprezinta unul motiv esential pentru vizitarea Zaragozei, unul dintre cele mai sub-apreciate orase spaniole. Al cincilea cel mai mare oras al tarii este plin de ramasite romane, monumente, muzee, insa gazduieste si un castel deosebit si a fost locul de nastere al celebrului pictor Francisco de Goya, in 1746, astfel ca Zaragoza cu siguranta ca are cu ce se lauda.
Palacio de la Aljaferia
Amplasat chiar in inima orasului, acest castel maur a fost ridicat in secolul al XI-lea, iar turnurile sale defensive au fost foarte bine pastrate de-a lungul anilor, alaturi de multe alte elemente. Pasionatii de istorie nu trebuie sa rateze acest loc deschis publicului doar intre lunile aprilie si octombrie.

Iglesia de San Pablo de Zaragoza
Un important exemplu al stilului maur, aceasta biserica a fost inclusa in patrimoniul Unesco datorita arhitecturii sale exceptionale si pentru valoarea istorica. Ridicata intre secolele XIII – XIV in locul unei vechi capele romane intr-un loc care la acea vreme era in afara orasului, biserica este cunoscuta pentru picturile tavanului si pentru senzatia de spatiu disponibila in interior. De asemenea, in secolele XV si mai apoi XVIII, aceasta a fost extinsa, fiind infrumusetata prin diferite decoratiuni si sculpturi din lemn si din piatra.

Plaza del Pilar
Aceasta este una dintre cele mai importante piete din Zaragoza, fiind centrul comercial al orasului inca din Evul Mediu. De asemenea, tot aici sunt gazduite numeroase cladiri importante, printre care si La Longa, opera a arhitectului Juan de Sarinena, iar edificiul reprezinta un frumos exemplu al stilului renascentist. In plus, in piata sunt organizate periodic evenimente si festivaluri importante, fiind un loc popular atat in randul turistilor, cat si al localnicilor, care au ocazia de a se relaxa aici intr-unul din restaurantele, cafenele sau barurile disponibile.
Bilete de avion
online

Ai nevoie de un bilet de avion? Ai nimerit unde trebuia! Cauta zboruri catre orice destinatie si cu orice companie aeriana! In cazul in care totusi nu ai gasit ce ti-ai dorit sau ai nevoie de consultanta de specialitate, contacteaza-ne acum!